Αναζήτηση σπιτιού: συμβουλές για το ιδανικό σπίτι

Αναζήτηση σπιτιού: συμβουλές για το ιδανικό σπίτι

Η αναζήτηση ακινήτων και πιο συγκεκριμένα σπιτιού, έχει γίνει δύσκολη υπόθεση στις μέρες μας. Οι περισσότεροι ψάχνουν κυρίως για ενοικίαση σπιτιού, αλλά δυστυχώς η προσφορά είναι περιορισμένη και η ζήτηση αυξημένη.

Αυτή η κατάσταση, έχει ως αποτέλεσμα το υψηλό κόστος των ενοικίων, με την χαμηλή ποιότητα του πρσφερόμενου σπιτιού. Όλο αυτό, σε συνδυασμό με τις δυσμενείς κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες στις οποίες ζούμε, καθιστούν την εύρεση σπιτιού μία διαδικασία χρονοβόρα και στρεσογόνα.

Σε αυτό λοιπόν το άρθρο, θα απλοποιήσουμε την αναζήτηση σπιτιού, μέσα από πολύτιμες συμβουλές που θα σας γλυτώσουν χρόνο και κόπο, ενώ θα δούμε πως μπορείτε να αξιοποιήσετε τις πλατφόρμες που αναλαμβάνουν την καταχώριση ακινήτου.

Τι θα πρέπει να προσέξω κατά την αναζήτηση σπιτιού;

1) Το πιο βασικό που θα πρέπει να προσέξετε κατά την αναζήτηση σπιτιού, είναι να βεβαιωθείτε ότι αυτό που βλέπετε στην αγγελία, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Έχουμε δει τον τελευταίο καιρό πολλές απάτες, με σπίτια που δεν υπήρχαν καν, αλλά ενοικιάζονταν, με σκοπό την οικονομική εκμετάλλευση των υποψήφιων ενοικιαστών!

Προσοχή λοιπόν, μην δίνετε χρηματικά ποσά, δίχως να έχετε δει από κοντά το σπίτι και να έχετε συνάψει κάποιο συμφωνητικό μίσθωσης κατοικίας, το οποίο να είναι ακριβές και ξεκάθαρο, αναγράφοντας τόσο τα σωστά στοιχεία, όσο και το τι προβλέπεται κατά την ενοικίαση.

2) Για να γίνουμε πιο σαφείς, στο συμφωνητικό θα πρέπει να δηλώνεται ρητά, αν το σπίτι είναι στην κατάσταση στην οποία σας διαβεβαιώνει ο ιδιοκτήτης ή ο εκπρόσωπός του, καθώς και για το τι περιλαμβάνεται στην τιμή του ενοικίου.

3) Πολύ βασικό είναι να επισκεφθείτε το σπίτι, μαζί με έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο και υδραυλικό που εμπιστεύεστε, για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ανάλογης φύσης. Μην βασιστείτε στις διαβεβαιώσεις του ιδιοκτήτη ή του μεσίτη για την καλή κατάσταση του χώρου.

Οι παλιές πολυκατοικίες, οι οποίες βρίσκονται στα κέντρα των πόλεων, τις περισσότερες φορές έχουν προβλήματα με τις σωληνώσεις, που σημαίνει ότι θα πρέπει να το ελέγξετε προσεκτικά, γιατί σίγουρα δεν θέλετε να ζείτε σε ένα σπίτι με υγρασία και δυσάρεστες οσμές.

Έχουμε δει περιπτώσεις που οι παλιές εγκαταστάσεις ρεύματος της πολυκατοικίας δεν είναι ασφαλείς για τους κατοίκους. Ζητήστε λοιπόν μία εκτίμηση του διαμερίσματός σας και ελέγξτε τον ηλεκτρολογικό πίνακα, τις πρήζες και την γείωση του σπιτιού, με έναν επαγγελματία.

4) Σε περίπτωση που το σπίτι έχει κάποια βλάβη ή επιθυμείτε να προσθέσετε στον χώρο κάτι που δεν υπάρχει, όπως για παράδειγμα σίτες, μπορείτε να προβείτε σε έναν διακανονισμό με τον ιδιοκτήτη, έτσι ώστε να κάνετε τις επιδιορθώσεις ή τις προσθήκες που θέλετε, αφαιρώντας το ποσό από το ενοίκιο.

5) Η θέρμανση του σπιτιού είναι σημαντικό κομμάτι, για αυτό βεβαιωθείτε ότι το σπίτι διαθέτει πόρτες και παράθυρα αλουμινίου και όχι τα παλαιά ξύλινα πατζούρια, ώστε να αποφύγετε τις ενεργειακές απώλειες.

Αν αναζητάτε έναν επαγγελματία, μην διστάσετε να ελέγξετε την λίστα διαθέσιμων επαγγελματιών, που θα βρείτε στο Simferi.com και να διαβάσετε το άρθρο – οδηγό μας με tips για να βρεις τον σωστό επαγγελματία.

Ξέρουμε ότι αυτό που θα σας προτείνουμε είναι δύσκολο, καθώς η αναζήτηση ακινήτων είναι πια απαιτητική, αλλά μην ενοικιάζετε σπίτια που η σχέση ποιότητας – τιμής είναι δυσανάλογη. Έτσι, ενισχύουμε την δυσμενή κατάσταση, που όλο και χειροτερεύει.

Extra tips

Επιπλέον μικρές συμβουλές για εσάς που ψάχνετε σπίτι από sites που αναλαμβάνουν την ηλεκτρονική καταχώριση ακινήτων, για να κάνετε την αναζήτηση ακινήτων παιχνιδάκι!

  • Οι φωτογραφίες στα sites δεν προσφέρουν συνήθως αντικειμενική αποτύπωση του χώρου. Αν δείτε ότι ένας χώρος δείχνει πιο μεγάλος από τα τετραγωνικά που είναι, τότε ο φωτογράφος έχει καταφέρει μάλλον να κάνει καλή δουλειά…
  • Τα σπίτια φωτογραφίζονται την καλύτερη ώρα της ημέρας, όπου το φως «λούζει» τον χώρο. Πιθανόν να μην είναι έτσι όλη την ημέρα.
  • Οι φωτογραφίες αναδεικνύουν τα «δυνατά» σημεία του σπιτιού και αποκρύπτουν τα «αδύναμα». Αν δείτε πως κάποιο σημείο του σπιτιού λείπει από την φωτογράφιση, τότε μάλλον κάποιο πρόβλημα υπάρχει.
  • Η αγγελία δεν έχει φωτογραφίες, αλλά η περιγραφή «εξυμνεί» το σπίτι. Είναι πασιφανές ότι πρόκειται για απάτη!
  • Εξοικονομήστε χρόνο και ενέργεια, αξιοποιώντας όλα τα φίλτρα αναζήτησης στην πλατφόρμα που επισκέπτεστε. Δεν χρειάζετε να βλέπετε όλα τα σπίτια, αν δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που ψάχνετε.

Συμβουλές καταχώρισης ακινήτων

Αν είστε ιδιοκτήτης ενός ακινήτου και επιθυμείτε να το καταχωρίσετε σε κάποια πλατφόρμα που αναλαμβάνει κάτι τέτοιο, τότε συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο, έτσι ώστε να έχετε σύντομα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

1) Το πιο σημαντικό κατά την καταχώριση ακινήτου, είναι να επιλέξετε μία αξιόπιστη πλατφόρμα, που θα προβάλει το ακίνητό σας και θα το διαδόσει σε όσο το δυνατόν περισσότερο κοινό. Μπορείτε φυσικά να επιλέξετε πάνω από μία πλατφόρμες για αυτό τον σκοπό.

2) Θα πρέπει να αναγράφετε στην αγγελία επαρκείς πληροφορίες για το ακίνητο, οι οποίες όμως να είναι έγκυρες και ακριβείς, χωρίς να πλατιάζετε. Όσο πιο πλήρης είναι η αγγελία, τόσο πιο εύκολα θα ανταποκριθούν οι ενδιαφερόμενοι.

3) Υπό αυτή την λογική, τραβήξτε φωτογραφίες αντιπροσωπευτικές του χώρου και μην ξεχάσετε να αναγράψετε το κόστος του ακινήτου, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

4) Ζητήστε μία λογική τιμή για το ακίνητο που προσφέρετε, λαμβάνοντας υπόψιν τόσο την κατάστασή του, όσο και την περιοχή στην οποία βρίσκεται.

Φθάσατε στο τέλος αυτού του άρθρου, στο οποίο δώσαμε tips για μία επιτυχημένη αναζήτηση ακινήτου και πιο συγκεκριμένα συμβουλές ενοικίασης σπιτιού.

Επίσης, αναφέραμε μερικά χρήσιμα tips για εσάς που αναζητάτε σπίτι μέσα από πλατφόρμες καταχώρισης ακινήτων.

Τέλος, αφιερώσαμε και μία ενότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων που επιθυμούν να καταχωρίσουν το ακίνητό τους online.

Ελπίζουμε το άρθρο μας να σας φάνηκε χρήσιμο και ευχόμαστε καλό ξεκίνημα στο νέο σας σπίτι!

Κοινοποίηση Άρθρου:
Προηγούμενο Άρθρο: Συγκριτική ανάλυση των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων

10 Απριλίου, 2022 - Σε Οικονομία

Επόμενο Άρθρο: Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Οδηγός αγοράς και πώλησης

26 Δεκεμβρίου, 2022 - Σε Συμβουλές

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

To email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *