Ο Αθλητισμός στην πόλη

Ο αθλητισμός στην πόλη

Καθένας μπορεί π.χ. με ένα ποδήλατο να γυμναστεί στην πόλη και σε περιοχές δασώδεις και με πάρκα. Άλλος μπορεί να προτιμά στα πάρκα να γυμνάζεται στα όργανα γυμναστικής, που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πόλης. Η πιο απλή μορφή άσκησης είναι το περπάτημα και η εξέλιξη αυτής το τρέξιμο, είτε στο τετράγωνο της πολυκατοικίας, είτε πιο μακριά. Τα πατίνια και το σκέιτμπορντ είναι ένας τρόπος άθλησης και εκγύμνασης, αλλά ωστόσο απαιτούνται ειδικές ικανότητες – δεξιότητες και ιδιαίτερη προσοχή, αν κάποιος τα εξασκεί στους δρόμους της πόλης. Τα δημοτικά κολυμβητήρια, προσφέρουν δωρεάν το άθλημα της κολύμβησης, όπως και τα δημοτικά γηπεδάκια μας προσφέρουν δωρεάν το άθλημα του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλει. Υπάρχουν ακόμα στις πόλεις ιδιωτικά γυμναστήρια, με ειδικούς γυμναστές, για να βοηθήσουν τον αθλούμενο να μην τραυματιστεί, αλλά να γυμνάσει επακριβώς όποια μυική ομάδα επιθυμεί.

Ο αθλητισμός έχει πολλά οφέλη και η πόλη παρέχει τη δυνατότητα άθλησης το ίδιο, όπως στην φύση. Τέλος, για τα παιδιά μας, υπάρχουν και οι αθλητικοί σύλλογοι, με όλα τα αθλήματα, που μαθαίνουν στο παιδί ένα συγκεκριμένο άθλημα π.χ. ποδόσφαιρο, χάντμπολ, τζούντο και καράτε και παράλληλα μαθαίνουν στο παιδί τις αξίες του αθλητισμού, όπως η ευγενής άμιλλα, ο σεβασμός στον αντίπαλο και να παραδεχόμαστε την ήττα μας και να αναγνωρίζουμε, όταν ο αντίπαλος είναι ανώτερός μας.

Το ποδόσφαιρο είναι το δημοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο. Παίζεται από δύο ομάδες, συνολικά εικοσιδύο ποδοσφαιριστών. Οι διαιτητές είναι τέσσερις συνολικά και τα τέρματα δύο. Ο αντικειμενικός σκοπός του παιχνιδιού, είναι να σκοράρει η μία ομάδα περισσότερα γκολ από την άλλη ομάδα. Στο ποδόσφαιρο παλαιότερα στην πρώτη του μορφή, συνήθως, παίζονταν με την συμμετοχή και σε έκταση ενός ολόκληρου χωριού, στη Μεγάλη Βρετανία, για παράδειγμα. Οι αλλαγές που επιτρέπονταν μέχρι πρότινος ήταν 3, αλλά με την αλλαγή – τροποποίηση των κανονισμών οι αλλαγές που επιτρέπονται είναι έξι. Στους φιλικούς αγώνες οι αλλαγές είναι απεριόριστες.

Σε κάθε ομάδα υπάρχει ο προπονητής, ο οποίος δίνει οδηγίες και υπάρχει προκαθορισμένος χώρος, λίγο μπροστά από τον πάγκο της ομάδας του, όπου μπορεί να καθοδηγεί και να κατευθύνει την ομάδα του. Σε κάθε ομάδα επίσης, υπάρχει ο αρχηγός, ο οποίος σε μία αμφισβιτούμενη φάση, έχει το δικαίωμα, να ζητήσει διευκρινίσεις από τον πρώτο διαιτητή του αγώνα. Στον πάγκο τώρα κάθονται οι αλλαγές και τα υπόλοιπα μέλη μίας ομάδας, όπως γιατρός, φυσιοθεραπευτής, βοηθός προπονητή και προπονητής τερματοφυλάκων. Κάθε ποδοσφαιρικός αγώνας διαρκεί εννενήντα λεπτά, από δύο σαρανταπεντάλεπτα ημίχρονα δηλαδη. Στο ποδόσφαιρο οι θέσεις είναι αμυντικοί, μέσοι και επιθετικοί. Ο πρώτος διαιτητής δικαιούται τέλος, να βγάζει κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι και κόκκινη κάρτα για βάναυσο παιχνίδι. Τέλος, ακόμη και μία παρατεταμένη διαμαρτυρία μπορεί να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα.

Κοινοποίηση Άρθρου:
Προηγούμενο Άρθρο: Αξιολόγησε τον agent σου

19 Δεκεμβρίου, 2021 - Σε Διάφορα

Επόμενο Άρθρο: Συγκριτική ανάλυση των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων

10 Απριλίου, 2022 - Σε Οικονομία

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

To email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *